Publicerad Lämna en kommentar

Tomten Bonte

Bonte och hans vänner ser fram emot att bli med på årets julmarknader – om inte någon av dem
flyttar till nya hem innan dess.
Nu är tomtetillverkningen i gång inför julen och några nyheter är det planerat att bli. Självklart är de stora tomtarna och vättarna helt unika.

Publicerad Lämna en kommentar

Söta sommarväskor

Broderade väskor i vadmal.

Nu finns det fina unika väskor i tunn vadmal att köpa.
Många tänker nog att vadmal är något tjockt, stabbigt och tungt. Så är det naturligtvis inte. Det finns tunna fina tyger som används till kläder. Väskorna här är sydda av sådant tyg och det finns inget härligare och skönare
än naturmaterial.

Publicerad Lämna en kommentar

Ull & Ylle 18

Unik handgjord tomte.

Bara några dagar kvar!

Lördag 24 november är det marknaden Ull & Ylle 18 på Borås Textilmuseum mellan klockan 12:00 och 16:00

Jag kommer vara där med mina tomtar och vättar. Det blir också mycket stickat, vantar och pulsvärmare, en perfekt julklapp till mor, sig själv eller någon annan du tycker om.

Varmt välkomna!

Publicerad Lämna en kommentar

Tomtetider!

Unik handgjord tomte.

Nu är det höst men det känns inte så eftersom det fortfarande är varmt. I alla fall går det mot alla tomtars bästa tid. I dag har det kommit till en mysig tomtegubbe, Jorvi, i min shop. Han har redan några vänner där.
Om vädret tillåter så ska jag fotografera några stående tomtar i morgon. Håll utkik, det kommer flera de närmsta dagarna.

Publicerad Lämna en kommentar

Nya fina handgjorda vättar.

Unik vätte med tovade kläder.

Än är det riktigt varm sommar och hösten känns väldig avlägsen fast träden gulnar av vattenbrist.
Höst betyder för mig att det går mot tomte- och vättetider. Nu är årets två första större tomtar/vättar klara och finns att köpa.
Den ena är traditionell med gråa kläder med inslag av rött och den andra är vit med gråa byxor och grårandig skjorta.
Jag använder för det mesta rena naturprodukter, ull och bomull. Väst, mössa, vantar och stövlar är tovat i ull för det ger den rätta känslan och utseende för traditionella tomtar och vättar.
Håll utkik, snart kommer flera tomtar och vättar.

Publicerad Lämna en kommentar

Söta, varma lovikkavantar till baby

Söta lovikkavantar till baby.

Jag har nu stickat några till söta lovikkavantar till baby. De är stickade i dubbelt alpackagarn, vilket gör dem väldigt täta och varma. Alpackagarn är mycket varmare än ullgarn och det är mycket mjukare. Jag har broderat dem i ett av de traditionella mönstren. De finns i tre olika färgställningar.
Jag skriver storlek 3 – 6 månader men de går att använda från nyfött fast då är de stora. Jag har provat dem på en baby som hade passerat 12 månader men då började de bli små.