Om Mormor

Om Mormor

Mormors Julstuga
Jag är född i Norge där jag växte upp på en gård några mil söder om Oslo. När jag var 24 år flyttade jag till Sverige, närmare bestämt till Göteborg. Jag bor fortfarande kvar i regionen. Jag har alltid varit intresserad av tomtar och troll, uppväxt på en bondgård som jag är. Det berättades om tomtarna som tog hand om på djuren på gåren och såg till att de hade det bra. En dag, när jag gick med min mor på höskullen för att kasta ner hö till korna, så överraskade vi tomten. Han blev skrämd, hoppade över höet och sprang bort till ett hörn och försvann. Minnet är så starkt att det måste vara sant.

Jag har sytt och stickat så länge jag kan minnas. Mitt första minne av symaskinen är när jag knappt 5 år gammal skulle testa min mors symaskin och satte nålen i pekfingret. Men det avskräckte inte. När någon frågade vad jag skulle bli när jag blev stor, så svarade jag såklart: Sömmerska. Men så blev det inte. Jag kom senare på att det finns andra yrken.

Stickning är en annan favorit. Min mor berättade att när hon skulle lära mig sticka så stickade jag åt “fel” håll eftersom jag är vänsterhänt. Det blev för svårt för henne, så det fick vänta tills jag blev äldre. Och vad “äldre” är minns jag inte och heller inte något om hur jag lärde mig. När jag gick i femte klass skulle jag sticka min första tröja. Den blev halvklar, så min mor fick ta över. Sedan den gången har det blivit många stickade tröjor och mycket annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *